torstai 1. huhtikuuta 2010

Darien, GA - Miami Beach, FL


Reissupäivä Kolmetoista:
Darienista matka jatkui kohti Orlandoa. Matkalla kävimme Jacksonvillessä ja Daytona Beachilla, molemmissa hieman kiertelyä ja matka jatkui. Ennen Orlandoa kävimme vielä suunnistamassa Ocala Natioal Parkissa. Maasto oli mäntypainotteista kangasta, joskin kuitenkin hieman eroavainen suomalaisesta talousmetsästä. Pääsin myös tuttavuuteen pienen käärmeen kanssa, jonka huomasin pudonneiden palmun lehtien seasta. Suunnistuksen jälkeen n. tunnin ajomatka Orlandon majoitukseen ja iltapalan kautta keräilemään voimia seuraavalle päivälle.

Reissupäivä Neljätoista:
Hellettä, hellettä.. Aamusta heti toimimaan ja Ripley´s Believe Or Not - museoon syventymään. Päivän teema oli rennosti tutkaillen ja kierrellen Orlandoa, eli hieman henkistä rentoutumista Florian ilmastossa. Hauskuus ei päivästä päässyt loppumaan ja minigolf-kierroksen jälkeen suuntamisimme vesipuistoon. 3 tuntia vesipuistossa oli riittävä aika suorittaa tarpeitamme. Orlandon outlet tarjosi meille loistavilla tarjouksillaan shoppailtavaa, johon oli mukava kruunata rento päivä. Ebcot center olisi vielä ollut suunnitelmissa, mutta totesimme ajan puutteen ja lippujen kalliin hinnan takia, että jää tällä reissulla väliin. Unta pollaan ja odottamaan seuraavan päivän ohjelmaa, eli Miamin nurkille Fort Lauderdaleen!

Reissupäivä Viisitoista:
Aamulla suunnistamaan Wekiwa Springs State Parkin kartalle. Trooppinen ympäristö ja eläinten elo metsässä piristivät aamua kummasti. Mielenkiintoisen reenin jälkeen hotellille suihkuun ja sen jälkeen uloskirjautuminen. Suuntanamme oli nyt Kennedy Space Center Cape Canaveralissa. Elikkä siis Nasan avaruustukikohta. Vajaan viiden tunnin kierroksen jälkeen, olimme saaneet lähes kaiken mahdollisen tiedon avaruudesta ja sinne lentämisestä, mutta kärsimme suunnattomasta nälästä ja harmista, että kello oli jo todella paljon ja matkaa Ft. Lauderdaleen oli vielä yli 300km. Onneksi olimme varanneet autoon hieman evästä, että pääsimme aloittamaan matkan kohti suurempia asutuskeskuksia, sekä ruokailuravintoloita. Matka taittui alun ennakkoluuloista huolimatta joutuisasti ja kävimmekin vielä ennen majoitukseen saapumista Palm Springissä, joka ei hirveästi eronnut muista rantalomakohteista. Punaisen ita-auringon siivittämänä hotellille ja päätä tyynyyn.

Reissupäivä Kuusitoista:
Kohti Miami Beachia! Matka Miamiin alkoi hyvin, mutta matkalla automme ajotietokone ilmoitti öljynvaihdosta. Autovuokraamoon soitettuamme saimme ohjeet viedä auton vaihdettavaksi saman vuokraamoketjun toimipisteeseen. Systeemi oli täysin erilainen, kuin New Yorkissa ja pitkän vääntämisen jälkeen jouduimme tyytymään luokkaa halvempaan autoon. No mutta reissun pointtihan ei kuitenkaan ole auto, millä ajamme, vaan eteneminen turvallisesti Los Angelesiin. Menopelinämme on nyt sitten Kia Rio vm. 08, eli pikkuautolla ajellaan. Lenkkiä Miamin ympäristössä ja ottamaan hotellihuone haltuun Beachin puolelta. Iltapäivän aurinkoiseen tunnelmaan pääsi hyvin mukaan kierrellen uudessa ympäristössä ja tietenkin välillä pysähtyen huolehtimaan nesteytyksestä.
Kellon lähesyessä kahdeksaa aloimme valmistautumaan illan viettoon kevätlomalaisten kanssa. Club Mansion tarjosikin loistavan juhlan Miamiin saapumisen kunniaksi.

Reissupäivä Seitsemäntoista:
Ranta- ja allas- päivä. Aamulla rannalle ja sieltä hotellin altaalle, sen jälkeen taas takaisin rannalle. Aurinko porottelikin todella korkealta ja kuumasti. Alkuillasta kevyt juoksulenkki rantaympäristössä ja hotellille suihkuun. Illanvietto sujui rauhallisesti biljardin merkeissä. Lauantain tulevaan ohjelmaan kuuluikin sitten Evergladesin luonnospuisto ja mittavaan suoalueeseen tutustuminen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti